“Unistil”: să facem bani cărând oamenii în “cazane pe roţi”!

“Unistil”: să facem bani cărând oamenii în “cazane pe roţi”!

- Participând la licitaţia organizată de Finanţele ieşene, “Unistil” a achiziţionat cu numai 300.000 de euro o benzinărie evaluată iniţial la 2 milioane euro, în condiţiile în care pe site-ul ANAF figurează cu datorii la toate cele 4 bugete ale statului

- Foştii şi actualii angajaţi reclamă abuzuri şi încălcări ale legii la firma care, împreună cu RATP, asigură transportul public de persoane din Iaşi

- Patronul Vasile Puşcaşu susţine că zguduielile caroseriilor şi mirosurile insuportabile din autobuzele „Unistil” sunt… impresii de-ale călătorilor

- Sub ocrotirea Finanţelor şi nu numai, „Unistil” îşi desfăşoară ILEGAL activitatea în locaţia din zona Tudor Vladimirescu (Splai Bahlui), firmă având un singur punct de lucru declarat – la Motel Bucium

.
După ce şi-a extins domeniile de afaceri de la textile şi transport public, la restaurante şi media, începând de vineri, 25 septembrie, “tăticul şoferilor” Vasile Puşcaşu (născut în Corodeşti, judeţul Vaslui) a devenit şi „petrolist”.

Mai exact, acesta a cumpărat la aproximativ 15% din valoarea iniţială staţia de carburanţ a RATP Iaşi, de pe Splai Bahlui Mal Drept nr. 32 (foto).

După a 11-a licitaţie organizată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Judeţene (DGFPJ) Iaşi, la care nu s-a mai prezentat nimeni, „Unistil” SRL Negreşti a achiziţionat benzinăria executată de Fisc de la RATP.

Pentru că „Unistil” a fost „singura din parcare” interesată de staţia de carburanţi ce zăcea abandonată la doar câţiva metri de poarta garajului său, licitaţia s-a poticnit chiar la preţul de pornire, adică 1.044.837 RON (exclusiv TVA).

Eu urmăream de mult să cumpăr benzinăria aia (foto) pentru că era chiar lângă garajele noastre. Pentru că avem un parc de peste 40 de autobuze şi 20 de microbuze cu care facem transport local ne vine tocmai la fix.

De ce să plătesc la altul carburantul, mai ales că se consumă lunar circa 150 de tone de motorină, când pot să am benzinăria mea şi să mai fac şi un oarece profit din asta”, ne-a declarat Vasile Puşcaşu, patronul „Unistil” şi al Motelului „Bucium”.

Acesta a menţionat că nu a cumpărat până acum staţia întrucât nu a avut un disponibil financiar suficient de mare. Însă, s-a decis să profite de oportunitate abia recent, când şi-a rotunjit conturile în urma unei tranzacţii imobiliare.

Puşcaşu ne-a dezvăluit că a vândut o proprietate deţinută la Ploieşti, localitate unde şi-a desfăşurat afacerile până la începutul anilor 2000, când şi-a relocat business-urile în judeţul natal, Vaslui.

Puşcaşu a adăugat că a stabilit deja relaţii cu „Lukoil” şi „Petrom”, de la care intenţionează să achiziţioneze combustibil la preţ de furnizor, după care îl va revinde cu adaos comercial la pompele propriei benzinării.

Încă nu mi-am făcut nişte calcule economice cu privire la adaosul comercial. Voi vedea, în funcţie de preţul cu care voi cumpăra. Dacă iei o cantitate mai mare, ai un preţ, la cantităţi mai mici, ai alt preţ”, ne-a mai spus Puşcaşu.

Autobuze pe gaz, de la Viena

Cu toate că tocmai şi-a cumpărat o staţie cu 3 pompe de distribuţie, 5 rezervoare de carburanţi cu capacitate totală de 64 de tone, patronul „Unistil” intenţionează să mai achiziţioneze patru autobuze second-hand pe gaz, de la municipalitatea Viena.

Încă nu am ajuns la o înţelegere în privinţa preţului. Ei cer circa 30.000 de euro pe un astfel de autobuz. Le cumpăr doar dacă mai lasă la preţ, pentru că pe drumurile noastre oricum au un consum mai mare decât cel din specificaţiile tehnice şi nu sunt atât de economice, mai ales că sunt second-hand”, a mai spus Puşcaşu.

Angajaţii reclamă ilegalităţi peste ilegalităţi la „Unistil”

Cu toate că se laudă că nu are decât patru autobuze non-euro în garajul de la „Unistil”, pe care le ţine doar de rezervă, atât călătorii, cât şi şoferii sunt îngroziţi de calitatea tehnică şi nivelul de poluare al autovehiculelor scoase pe cele şase trasee concesionate de societatea privată.

Sunt toate nişte cazane pe roţi, care zăngănesc din toate şuruburile de zici că mai au un pic şi se dezmembrează.

Verificările se fac la staţia ITP a RATP-ului, unde responsabilii închid ochii şi dau aviz de bun tehnic aşa pe ochi frumoşi, de trebuie să faci o cruce mare înainte de a intra în cursă”, ni s-a plâns Mihai Ghibu, un fost şofer al „Unistil”.

Foşti şi actuali angajaţii ai firmei cu sediul social în Negreşti (localitate în care „Unistil” nu are nici un fel de activitate) nu văd cu ochi buni extinderea afacerilor „şefului cel mare”.

„Domnul Puşcaşu s-a îmbogăţit din exploatarea celor ca mine şi ca alţii cărora le-a inventat, cu ajutorul acoliţilor lui, tot felul de penalizări abuzive, din te miri ce motive.

Am muncit, luni la rând, fără contract, fără asigurări de sănătate sau pensie. Iar când ne ceream drepturile, ne duceau cu vorba. În loc să cumpere moteluri şi benzinării, mai bine ar plăti salariile şi taxele la stat”, ne-a mai spus Voctor Istrate, fost taxator pe autobuzeze Unistil.

„Zguduielile caroseriilor sunt doar impresii de-ale dumneavoastră”

Întrebat cum comentează plângerile călătorilor şi ale şoferilor, cu o nonşalanţă debordantă, Vasile Puşcaşu a afirmat că „zguduielile caroseriilor sunt doar impresii de-ale dumneavoastră. Toate maşinile sunt verificate tehnic”.

În ceea ce priveşte numeroasele incidente în care sunt implicate maşinile de pe traseele administrate de firma sa, patronul „Unistil” a dat vina, în exclusivitate, pe angajaţi.

„Şoferii din zilele noastre sunt făcuţi la repezeală, nu au abilităţi. Îi dai maşina bună pe mână şi el intră cu ea în stâlp. Dacă frânele sunt bine strânse, aţi văzut că au fost călători care au căzut şi şi-au rupt mâinile.

Şi bătrânica aia care a ajuns la spital a fost un caz aparte. A pus bastonul pe trotuar şi când a dat să coboare şi-a prins picioarul rub roată”, a dat vina Puşcaşu pe bătrâna care „a îndrăznit” să-şi pună piciorul sob roata autobuzului, înainte să apuce să coboare din mijlocul de transport.

Garanţii oprite abuziv din banii salariaţilor

Fostul şofer al „Unistil” a mai dezvăluit faptul că, în discordanţă totală cu exigenţele cerute unei firme de transport persoane, maşinile erau trimise pe traseu fără documentele de identificare, iar conducătorii auto fără verificarea medicală anuală la policlinica de profil.

Unde mai pui că ne oprea câte 50 RON la fiecare şofer, drept garanţie, în fiecare lună, indiferent de câte luni erai angajat, sub menţiunea că suma reţinută ţi se returnează în momentul în care pleci.

De fapt, angajat este mult spus, pentru că majoritatea nu aveam încheiate contracte de muncă. Salariile nu se plăteau pe state de plată, ci pe nişte tabele scrise de mână, fără a se înregistra sau declara undeva”, a mai spus Ghibu.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) sunt de părere că, în această situaţie, se încalcă legislaţia muncii şi cea în domeniul gestiunii, pentru care administratorul riscă amendă penală.

Reţinerile salariale pentru angajaţii cărora li se constituie o gestiune sau li se dă în grijă un bun cu valoare mare se fac în conformitate cu o serie de prevederi stricte.

Se evaluează bunul respectiv şi se stabileşete, de comun acord cu salariatul, o sumă de garanţie în contul căreia se opreşte lunar un procentaj ce nu trebuie să depăşească 10% din retribuţie. De asemenea, oprirea cotei de garanţie nu se face a la long, ci un anumit număr de luni, stabilit în prealabil, a specificat Georghe Tanasievici, purtător de cuvânt al ITM Iaşi.

Ditamai garajul ILEGAL în zona Tudor Vladimirescu

Deşi „tăticul şoferilor” Vasile Puşcaşu susţine altceva, sediul social al firmei „Unistil” este, conform informaţiilor furnizate de Registrul Comerţului, în localitatea Negreşti (judeţul Vaslui), şi are doar două sedii secundare (puncte de lucru) declarate oficial:

- în Iaşi, chiar la Motel „Bucium” (Şos. Iaşi-Vaslui KM 12)
- în Bârlad, pe strada Tecuciului nr.6

Din aceste evidenţe OFICIALE ale Registrului Comerţului rezultă foarte clar că „punctul de lucru” ieşean din zona Tudor Vladimirescu (Splai Bahlui 32) funcţionează ILEGAL, situaţie care ar fi trebuit să implice aplicarea unor sancţiuni de către Finanţe, care se pot concretiza şi prin confiscarea sumelor obţinute prin intermediul acelei locaţii.

Numai că Finanţele Iaşi a ajuns partener de afaceri al lui Puşcaşu (prin „Unistil”, dar şi prin alte firme) şi nu ar fi exclus ca această societate să-şi fi adjudecat şi benzinăria ilegal, dacă luăm în calcul faptul că pe site-ul ANAF figurează cu datorii la bugetele de stat, inclusiv cu stopaj la sursă (la data de 30 iunie 2009) . Dar, desigur, asta este doar… o impresie de-a noastră!

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 3,33 din 5)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

7 Comentarii

 1. ion

  E prea smecher in oras pentru a se lua cineva de el. Le da spaga celor care ar trebui sa-i controleze activitatea, ca toti ceilalti care au afaceri in oras! Nu e ceva nou, nu-i asa? Atat timp cat cei ca Puscasu conduc institutiile statului pe plan local, nu se va schimba nimic. Cat despre siguranta cetateanului ce sa mai spunem??? Nu intereseaza pe nimeni.
  P.S. Suntem o tara europeana, nu-i asa?

 2. hagi tudose

  Se vede de la distanta ca-i protejatul lui Nichita care-a scos operatorii de maxi taxi locali si a adus pe Unistil de la Negresti ca deh,cotizeaza la Poli iasi,iar cine n-a dat,a iesit afara!Acesta este doar un nou episod din ciclul ‘nimic nu se misca in iasi fara mine’ de autor baron de Iasi,nichita!

 3. red

  Merg zilnic cu panaramele de microbuze de pe traseul 18 de la Unistil si sunt ingrozitoare! Scaunele stau sa cada, caroseriile sunt ruginite, usile nu se inchid bine, soferii nu dau bilete si se uita foarte urat cand le ceri bilete pentru decont!
  In afara de starea tehnica deplorabila, o parte dintre soferi conduc ingrozitor!!! Am cel putin 3 martori care sunt dispusi sa declare ca soferul de pe IS-XX-ETC a trecut pe rosu la semafor numai ca sa nu fie nevoi sa astepte!!!
  Ce se poate face in aceasta privinta in coditiile in care cei de la Oficiul de protectie a consumatorului Iasi a dat din umeri si mi-a spus sa merg cu problema la Politia Rutiera ?!?!

 4. eu

  ce spunetzi ca nici nu mai opresc in statziile destinate:martzi 8 dec.09 ora 18.26 soferul de pe autobuzul 27 cu tabla ptr bl.ciurea nu a binevoit sa opreasca in statzie dupa pasarela de la bucium spre cug.Oare i-i trebuia putzina motorina sa aprinda focul acasa?sau sa stea pe capat sa se odihneasca ca dupa cum gonea ziceai ca-i nashte nevasta!nr de inmatriculare:VS 03 KLH

 5. daniel

  a adus nishte shpanuri de masini si prin protectia primarului isi desfasoara nestingherit afacerea de transport in comun cu sicriile astea de 2 bani> Abonamente nu confort nu niste controlori obraznici in frunte cu unul blondul care tzipa si vb trivial la pasageri RUSINE SA LE FIE!

 6. florin

  cat este nikita la putere o sa mergem cu toti cu cazanele de la unistil :)) asa ca mergeti la vot jos nikita jos coruptiaa :))

 7. ady 2007

  stie cineva cum plateste pt postul de conducator auto ?si dak se dau banii la timp k e plin iasul de tepari.in legatura cu autobuzele care circula pe trasee …..NO COMMENT,Ssuntem in 2012 dar avem conditii de 1900…..

Comentează acest articol

*

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

weight loss supplement garcinia cambogia how to take garcinia cambogia effectively foods to avoid on no white diet where can i buy garcinia cambogia canada grapefruit fat blocker white kidney bean extract and oprah how long can you take carb blockers does garcinia cambogia from vitamin shoppe work garcinia cambogia clinical studies hca garcinia cambogia tropfen erfahrungen phytoceramides dosage can you lose weight with garcinia cambogia where can i purchase garcinia cambogia fruit buy pure garcinia cambogia extract australia carb blockers and diabetes garcinia cambogia extract pure reviews side effects garcinia cambogia and green tea white kidney table garcinia cambogia effective or not where can i buy the garcinia cambogia extract ultimate carb blocker c 120x natural garcinia cambogia johannesburg is pure garcinia cambogia sold at gnc phytoceramides skin therapy white kidney bean extract breastfeeding garcinia cambogia tincture dosage kidney beans nutrition facts leptin hca weight loss milk tea any side effects of garcinia cambogia white bean extract ottawa white kidney bean supplement health benefits of small white beans garcinia cambogia quit smoking what are dried beans 100 pure garcinia cambogia extract with hca side effects white bean supplement side effects buy white kidney bean extract online life extension phytoceramides with lipowheat white kidney beans benefits garcinia cambogia extract pure whole body garcinia cambogia price garcinia cambogia ultra side effects garcinia cambogia extract weight loss dosage are mung beans good for weight loss garcinia cambogia extract healthy natural systems natrol carb intercept ingredients phytoceramide supplement reviews do carb blockers work bodybuilding how long does canned kidney beans last garcinia cambogia reviews from users green coffee bean extract reviews beans lose weight canned kidney beans cooked where can i buy garcinia cambogia in usa white blood cells in urine kidney infection apple cider vinegar health benefits kidney kidney beans red beans and rice white kidney bean extract gas phytoceramides aveya beauty is garcinia cambogia safe to take phaseolus vulgaris scientific classification garcinia cambogia supplement facts pure cambogia extract side effects canned kidney beans how does the garcinia cambogia work taking carb blockers on atkins white beans good for pregnancy how many milligrams of garcinia cambogia for weight loss does carb intercept phase 2 work phytoceramides from sweet potatoes que es garcinia cambogia compuesta garcinia cambogia really work for weight loss where to buy garcinia cambogia extract toronto the natural hca in garcinia cambogia xtreme hca garcinia cambogia fat blocker boots garcinia cambogia weight loss side effects phytoceramide pills at walmart miracle garcinia cambogia in walmart forum sur garcinia cambogia what is garcinia cambogia for weight loss where to buy garcinia cambogia extract canada do black beans help lose weight dr oz weight loss garcinia cambogia extract white kidney bean supplement where to buy garcinia cambogia in kansas city red kidney beans nutrition nutrilite carb blocker 2 side effects where to buy original garcinia cambogia extract phytoceramides rice or sweet potato garcinia cambogia extract and raspberry cleanse reviews where to buy phytoceramide capsules where to buy garcinia cambogia nz pure garcinia cambogia and natural green cleanse combo diet where to purchase phytoceramide how to make kidney beans from a can is garcinia cambogia safe in breastfeeding best phytoceramides supplements pure white kidney beans white kidney bean extract garcinia cambogia extract all natural rush nutra garcinia cambogia ingredients dr oz weight loss garcinia cambogia extract where to buy pure garcinia cambogia fruit white beans olive oil garlic garcinia cambogia with hca 60 caps made in the usa garcinia cambogia plus where to buy garcinia cambogia free bottle offer where to buy garcinia cambogia in vancouver phytoceramide sources examples of simple and complex carbohydrates which beans are healthiest carb blocker ultra vivid nutrition is garcinia cambogia safe when trying to conceive garcinia cambogia by dietworks review do carb blockers work for diabetics what is white kidney bean extract garcinia cambogia extract and natural colon cleanse studies on garcinia cambogia extract pure garcinia cambogia extract review pure garcinia extract reviews canned kidney beans preparation kidney beans eggplant recipe where can i buy white bean extract in australia where can i buy whole body research garcinia cambogia difference between black beans and red kidney beans garcinia cambogia extract bodybuilding is white bean extract good for you white bean extract uses garcinia cambogia extract pure where to buy how to cook canned dark red kidney beans can you lose weight with garcinia cambogia carb blockers cvs natural factors garcinia cambogia c 120x carb blocker beans lose weight carb blocker vitacost is garcinia cambogia powder effective garcinia cambogia wikipedia pl garcinia cambogia extract clinical studies pure garcinia cambogia wikipedia white kidney bean and tuna salad garcinia cambogia extract with 50 hca and potassium kidney beans calories garcinia diet max slim body cleanse goat kidney benefits how to use green coffee beans to lose weight does black beans help you lose weight phaseolus vulgaris nanus how is garcinia cambogia garcinia cambogia just potent review garcinia cambogia weight loss benefits phytoceramides uk reviews white beans vs cannellini beans phytoceramide cvs garcinia reviews can you use pinto beans in white chicken chili garcinia cambogia reviews from dr. oz garcinia cambogia extract clinical studies white kidney beans dry white kidney bean and weight loss over the counter phytoceramides white kidney bean extract and diabetes best carb blocker product does slendera pure garcinia cambogia work will i lose weight if i just eat beans on toast where can i buy garcinia cambogia bean garcinia cambogia side dr oz green coffee with ginger diet kidney beans low carb phaseolus vulgaris reproduction garcinia cambogia extract all natural fat blocker pills nz forever garcinia pills garcinia cambogia hca at walmart what ingredients should garcinia cambogia have large white kidney beans recipes can you buy pure garcinia cambogia at walmart slendera pure garcinia cambogia carb and fat blocker gnc garcinia cambogia philippines mangosteen natural garcinia cambogia en espanol buy phytoceramides australia where can you buy pure garcinia cambogia in stores garcinia wow diet dark red kidney beans carbohydrates in beans phytoceramides consumer reports benefits of white kidney bean ultra celeb diet garcinia cambogia dr oz large white butter beans where can i buy garcinia cambogia premium garcinia cambogia mercola how do u make white beans does garcinia cambogia affect high blood pressure phaseolus vulgaris wiki carb blockers pills phytoceramide oral pills does garcinia cambogia stop your period white kidney bean extract as carb blocker shape of a kidney bean red kidney beans calories garcinia cambogia extract ingredients benefits of doing a kidney cleanse carbohydrates in beans kidney cleanse benefits can you buy pure garcinia cambogia at gnc curease garcinia cambogia reviews lose weight with refried beans garcinia cambogia is it safe how are complex carbohydrates good for you where to buy garcinia cambogia extract 1500 mg pure garcinia cambogia wikipedia white kidney bean soup recipes carbohydrates in green beans how do u make white beans phytoceramides vitamin cottage large white beans xl s carb blocker pret white kidney bean extract directions is garcinia cambogia safe for breastfeeding mothers kidney beans yield where can i buy the garcinia cambogia extract white bean supplement white kidney bean extract price calories in kidney beans 1 cup white bean extract costco garcinia cambogia and colon cleanse does it work does white bean extract really work white kidney bean diet garcinia cambogia diet rachael ray advocare 24 day challenge complex carbohydrates green coffee bean extract costco garcinia cambogia dr oz transcript vitamax garcinia cambogia free trial garcinia cambogia extract on amazon white pinto beans xl s medical carb blocker cena garcinia diet max price uk green coffee for sale curease garcinia cambogia reviews does white kidney bean extract work garcinia cambogia fruit wikipedia which brand of garcinia cambogia works best kidney beans nutrition garcinia cambogia select supplement facts garcinia cambogia weight loss benefits garcinia cambogia true results carb blockers and diabetes garcinia cambogia the holy grail of weight loss