Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, sursă de bani cu nemiluita pentru clientela de partid

Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe, sursă de bani cu nemiluita pentru clientela de partid

- Din totalul de peste 6 milioane de euro părăduiţi pentru reabilitări termice la blocuri de locuinţe, peste 700.000 de euro sunt pentru lucrări suplimentare

Reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe din Piatra Neamţ s-ar putea transforma într-o piatră de moară legată de gâtul lui Pinalti, după ce mai ales anul trecut, unul preelectoral, acesta a dat drumul la o nouă morişcă de bani pentru constructorii care tergiversează finalizarea şi predarea pe bază de recepţie a obiectivelor, cu pretextul că este nevoie de o suplimentare a lucrărilor.

Ca sume totale, este interesant de ştiut că Primăria lui Pinalti a dispus pentru lucrările de reabilitare de 26.127.867,47 lei, adică peste 6 milioane de euro, dintre care doar 14.209.708,47 lei au fost daţi prin anunţuri de atribuire, iar 11.918.159 lei au fost daţi doar pe bază de cerere de oferte, conform Sistemului de Achiziţii Publice (SEAP).

De asemenea, este util de ştiut, pentru cititori sau pentru serviciile care ar trebui să îşi facă treaba, că multe dintre firmele de construcţii care primesc aceste contracte aparţin clientelei de partid, fiind controlate de PDL-işti de frunte din judeţ sau de cameleoni politici aflaţi în siajul lui Pinalti. Exemplele pot începe cu “Olimpus Trade“ SRL, “Izopoint“ SRL sau “Pro Invest“ SRL.

Operaţiunea de reabilitare termică, în care sunt amestecaţi bani de la Guvern, de la bugetul local şi de la cetăţeni, la dispoziţia suverană a Primăriei lui Pinalti, a început dacă nu dubios, cel puţin foarte prost.

“Euro Building“ SRL Pucioasa apare din neant

Fără să organizeze licitaţie cu anunţ de participare, ci doar pe bază de cerere de oferte pe Sistemul de Achiziţii Publice (SEAP), Pinalti a dat o grămadă de bani unei firme obscure din Pucioasa, cu pretextul că face “audit energetic“ şi pune la punct “detalii de execuţie“.

Astfel, în 2007 şi 2008, SC “Euro Building“ SRL Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, înşfacă din bugetul reabilitărilor 785.384 lei, pentru 6 contracte de “studii“ şi proiectări la blocurile K0 şi K1 de pe strada Dărmăneşti, A2 de pe Aleea Ulmilor, 140, 142, 144, 146, 148, 150 de pe strada Mărăţei, C5, C6, D3, D4, D5 şi D6 de pe strada Mihai Eminescu.

Interesant este că pentru un pachet ciudat de blocuri, printre care K0 şi K1, “Euro Building“ SRL Pucioasa pune mâna pe două proiecte.

Conform SEAP, prin anunţul 799/13.12.2007 aflăm că primeşte 109.900 lei pentru “Studiu de fezabilitate (în conformitate cu auditul energetic) + expertiză tehnică + proiect tehnic + caiet de sarcini pentru urmatoarele blocuri de locuinţe: K0, str. Dărmăneşti nr.4; K1, str. Dărmăneşti nr. 26; A2, Aleea Ulmilor nr.30“, iar prin anunţul 38041/26.08.2008 că i se dau încă 236.284 lei pentru “Management de proiect în construcţii pentru realizarea reabilitării termice şi mansardă pentru urmatoarele blocuri de locuinţe condominii, din Municipiul Piatra Neamţ bloc K0 (str. Dărmăneşti, nr. 24), bloc K1 (str. Dărmăneşti, nr. 26) şi bloc G6 (b-dul Decebal, nr. 92)“.

Reabilitarea propriu-zisă pentru fiecare din aceste blocuri este o afacere diferită, pe alţi bani: pentru K0 încasează 1.385.635 lei “Izopoint“ SRL, pentru K1 ia 1.383.238 lei “Axa Imex“ SRL, pentru G6 ia 1169193 lei “Unicat Construct“ SRL.

Trei contracte pentru un singur bloc

Pentru blocul A2 de pe Aleea Ulmilor nr. 30, SEAP spune că au fost semnate trei contract, toate pentru “reabilitare termică cu mansardare bloc A2, str. Aleea Ulmilor nr. 30“ şi toate cu SC “Strud Construct“ SRL. Unul în valoare de 2.226.480 lei (anunţ de atribuire 33810/11.06.2008), altul în valoare de 744.280 lei (51311/22.12.2008) şi, în sfârşit, al treilea de doar 31.221 lei (anunţ 65160/17.07.2009).

Suplimentări de lucrări la blocurile cu proiecte de la Pucioasa

Culmea este că, deşi “Euro Building“ SRL Pucioasa încasează banii sau, poate, tocmai pentru că aceasta a făcut nişte hârtii de mântuială, fără nicio legătură cu blocurile reale din Piatra Neamţ, acestea sunt în primul rând blocurile pentru care apar suplimentări de lucrări dubioase, chiar şi la cel pentru care au fost anunţate trei contracte mari şi late.

Adică, într-o primă fază a fost desemnat câştigătorul contractului pe baza criteriului de atribuire “preţul cel mai scăzut“, dar apoi, ca dovadă că acest criteriu este unul absolut formal, au fost suplimentate fondurile într-un miod neconcurenţial, iar preţul iniţial a devenit mult mai mare.

Justificarea, din nou formală, sună aşa “Tipul procedurii: negociere fără anunţ de participare. Justificarea alegerii procedurii de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare: lucrările / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice“.

Şi astfel, de unde preţul iniţial era “cel mai scăzut“, la final se umflă fără măsură.

Astfel, deşi blocul K0 nu mai apare cu lucrări suplimentare, pentru K1 sunt aruncaţi încă 146.152 lei iniţial (anunţul de atribuire 49840/09.12.2008) şi apoi alţi 131.826 lei (anunţul de atribuire 74996/29.12.2009).

Pentru blocul A2 de pe Aleea Ulmilor, cel cu trei contracte de reabilitare, plus studiile cică făcute de “Euro Building“ SRL Pucioasa, lucrările suplimentare totalizează 173.737 lei (anunţ de atribuire 110297/04.07.2011).

De asemenea, pentru blocul G6 de pe bulevardul Decebal, banii daţi în plus au fost în valoare de 108.314 lei (anunţ de atribuire 119170/09.12.2011).

Dacă lucrurile s-ar fi oprit aici, încă ar mai fi fost cum ar mai fi fost, dar morişca de bani pentru astfel de lucrări suplimentare nu a avut măsură. Astfel, conform SEAP, sunt cheltuiţi în plus nu mai puţin de 3.012.246,85 lei, adică circa 700.000 euro, pentru nu mai puţin de 14 contracte de lucrări suplimentare la blocurile intrate în reabilitare.

Anunţuri de atribuire pe SEAP pentru lucrări suplimentare:


Legenda foto:

Blocurile de pe str. Mihai Eminescu intrate în morişca reabilitării termice

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

4 Comentarii

 1. halal

  ASTEPT CU NERABDARE CAND ASA NUMITUL “PINALTI” DE LA P-NEAMT O SA FACA REABILITARE PERSONALA, CU LANTURI LA PICIOARE, LA AUTOSTRAZILE ROMANIEI….VA GARANTEZ CA ROMANIA VA FI CAPABILA SA DEZVOLTE INFRASTRUCTURA RUTIERA(SOSELE+) SUPER ATUNCI CAND SLEAHTA ASTA DE LA GUVERNAREA ACTUALA A ROMANIEI VA FACE “GALERIE” CU LANTURI LA PICIOARE PTR. CONSTRUCTIA ACESTORA SI NICI N-O SA MAI AVEM NEVOIE DE REGI AI ASFALTULUI, PTR. CA SI ACESTIA VOR FI JUCATORI LA GALERIE……

 2. Nelu

  firma din pucioasa este a unei marcante persoane din pdl . deja aceasta firma cred ca nici nu mai exista.
  tot cu ei au facut studiile de fezabilitate si la blocurile de le orhei. un studiu de 17000 lei cuprinde 20 pagini de descriere a blocului si cateva fotografii. O GOLANEALA !

 3. Nelu

  daca urmareste DNA-ul modul de organizare a licitatiilor la reabilitarea termica a blocurilor din Piatra Neamt pe banii statului , vor intra in puscarie multi angajati ai primariei . in caietul de sarcini una de conditii este sa faci credit la banca sa sustii toata lucrarea si apoi sa incasezi banii dupa 6 luni de la primaria piatra neamt. astfel ia scos pe cei “neaveniti” din licitatie. iar firma care trebuie sa gastige incheie contractul si ia si avans de la primarie !

 4. mihai raducanu

  aceeasi firma -euro biulding srl din pucioasa- strica blocuri in arad si bucuresti

Comentează acest articol

*

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

serate per single a bari chat roma e dintorni giant white beans health benefits bologna single point donne sole umbria chat libera echat annunci matrimoniali cuneo sito per single esigenti come conoscere donne on line chat per single iphone android chat emoticons chat gratis senza registrazione arezzo club per single parma how many carbohydrates in garbanzo beans chat 527 android mi amore cercasi mimmo dany annunci matrimoniali cinesi do black beans cause kidney stones trova persone tramite foto 4321 carb blocker alli fat blocker liver damage nutrilite carb blocker 2 side effects dark red kidney beans weight loss come trovare amici su twitter da facebook chat line telefoniche gratis facebook come fare nuove amicizie siti di ricerca video chat italia in dettaglio how to make baked beans with canned kidney beans chat with 911 online siti per trovare lavoro a londra sito per incontrare single best carb blocker pills vacanze per single malta white blood cells in urine kidney infection firenze single speed chat donne tradite chat italiana gratuita registrazione come chattare con zayn malik trovare nuove amicizie in rete trovare clienti per siti web russian dating scammer cerco amici su facebook chat line detroit michigan sito annunci in svizzera love chat advice le migliori chat italiane gratis pasta w white beans relazioni sociali del messaggero dating factory net switzerland phaseolus vulgaris chemical composition ricerca indirizzi email svizzera nuove chat white kidney bean extract info cerco amiche yahoo white kidney beans brands siti per annunci di ripetizioni white beans from scratch donne chat 51 uomini single in italia incorreggibili love new chat chat per ragazze russe sistema di sicurezza nazionale love chat in english chat gratuite france pinto bean diet chat a firenze sistema di sicurezza tcs chat gratuita per conoscere ragazze senza registrazione trova amici hay day nuovi amici macerata cerco persona con numero di cellulare incontra gente reviews g93 jerneh white kidney bean single speed torino come farsi nuovi amici e influenzare i nemici russian jewish dating chat senza registrazione gratis e senza java gruppo donne separate come fare amicizia su xbox live natrol carb intercept canada sistema di sicurezza alimentare cerca persone per email siti per incontrare single gratis white bean supplement factory data reset carb intercept mercado livre siti donne sole siti di annunci gratuiti francia giochi per ragazze gratis un nuovo look per la secchiona ricerca persone da email chat x single gratis senza registrazione white bean extract carbohydrates conoscere persone a milano agenzia per single meeting milano conoscere ragazze single conoscere donne est in italia conoscere ragazze ucraine chat gratis jalisco guadalajara white kidney bean diet chat rooms single 15 year olds red kidney beans omega 3 cerco marito italiano foto white kidney bean extract as carb blocker agenzia matrimoniale rete 4 what are borlotti beans substitute nuovi amici del nuoto firenze alli fat blocker liver damage fare nuove amicizie roma chat gratis senza registrazione per ragazzi come farsi nuovi amici a 50 anni ricerca persone negli stati uniti agenzia matrimoniale zita sito per conoscere ragazze non a pagamento donne chat aix en provence agenzia matrimoniale ragazze russe ucraine club per single verona giochi ragazze gratis barbie dark red kidney beans weight loss cerco ragazza per viaggio cerco persone per trekking siti di annunci torino social network per single minorenni chat za android chat gratis senza registrazione irc kidney beans slow cooker recipes list simple carbohydrates complex carbohydrates foods kidney beans nutrition facts locali per donne sole a roma chat video android app carbohydrates in pinto beans white kidney beans lima beans flirt chat junge leute cerco amica per andare a ballare chat di facebook amici in alto speed dating free online game chat per conoscere gente di tutto mondo natrol carb intercept with phase 2 ingredients subito annunci lombardia recipes with dark red kidney beans come chattare gratis su facebook chat latino italiano trova una chat relazioni extraconiugali di lunga durata cerca persone elettronico come conoscere persone inglesi dark red kidney beans siti per conoscere nuove ragazze agenzia matrimoniale russa padova carb blockers for endomorphs xtreme trim white kidney bean 120 softgels conoscere gente su skype sito per single esigenti how many carbohydrates in garbanzo beans kidney bean shaped pendant appuntamento al buio elisa white kidney bean supplement adozione per single europa app per parlare e messaggiare gratis tema sulla vita e opere di alessandro manzoni my single friend how much annunci on line lombardia intraslim carb blockers chat free in italiano crociera per single costa crociere chat online gratis sin registro venezuela antidoto per cuori solitari emily giffin health benefits of white kidney beans consigli per fare l amore prima volta white bean extract brands agenzia matrimoniale viareggio phaseolus vulgaris varieties cuori solitari alessandria recipe for large white lima beans temi sulla vita yahoo trovare indirizzo email da nome e cognome incontra single free speed date milano recensioni ritrovi per single milano trova gli amici iphone trovare nuovi amici a 50 anni buy white kidney pills on the official website chat per ragazze di 12 anni single siti nurhaliza european white kidney extract conoscere persone udine kidney bean extract for weight loss annunci on line palermo single party limburg chat con foto venezuela when do you take a carb blocker codice in materia di protezione dei dati personali e segreto statistico donne sole per te annunci immobiliari on line gratis trovare clienti per fotovoltaico amicizia tra donne esiste motori di ricerca yahoo white kidney beans vegetarian recipes cerca tuoi amici su facebook cercasi amore disperatamente federica bosco