Confesiunile unui asasin economic sau cum ajunge o ţară la mâna cămătarilor SUA, Banca Mondială şi FMI (VIDEO, subtitrat în limba română)

Confesiunile unui asasin economic sau cum ajunge o ţară la mâna cămătarilor SUA, Banca Mondială şi FMI (VIDEO, subtitrat în limba română)

- Cu toţii am vrea sǎ cunoaştem secretele din interiorul marilor corporaţii şi sǎ avem idee despre cum lucreazǎ acestea. De cele mai multe ori ne gândim cǎ existǎ lucruri care ne sunt ascunse, din cauzǎ cǎ suntem “prea mǎrunţi” şi “prea proşti” ca sǎ înţelegem cuvinte mǎreţe.

John Perkins este un bǎrbat care susţine cǎ a lucrat adânc în interiorul forţelor motorii ale globalizǎrii corporatiste şi încearcǎ în cartea sa, “Confesiunile unui asasin economic”, sǎ dezvǎluie secretele  ”asasinilor  economici”, el însuşi fǎcând la un moment dat parte dintre ei.

Un asasin economic este o persoanǎ extrem de bine plǎtitǎ sǎ convingǎ ţǎrile importante pentru SUA, din punct de vedere strategic, sǎ accepte nişte împrumuturi imense pentru a dezvolta infrastructura şi sǎ se asigure cǎ proiectele profitabile vor fi oferite corporaţiilor americane.

Acestea ajungeau pânǎ la urmǎ sǎ fie înglodate în datorii uriaşe şi astfel intrau sub controlul guvernului SUA şi al Bǎncii Mondiale, aceste instituţii având un rol de “cǎmǎtari”, forţând ţǎrile sǎ li se supunǎ şi direcţionând banii în buzunarele a câteva familii bogate care controleazǎ resursele natural ale planetei.

Deşi a fost sfǎtuit de multe persoane sǎ nu scrie cartea, acesta a publicat-o pânǎ la urmǎ, descriind drumul sǎu de la “angajatul” care trebuia sǎ forţeze “mâna” liderilor pentru a crea o politicǎ favorabilǎ  SUA şi pânǎ la avocatul pasionat de apǎrarea drepturilor celor care se aflǎ la voia corporaţiilor.

John Perkins povesteşte toate aranjamentele la care a luat parte: afacerile cu petrol ale SUA in Ecuador, Venezuela şi ţǎrile arabe, rǎzboiul din Irak, sau subjugarea a numeroase ţǎri din lumea a treia prin împrumuturi externe cât mai mari şi mai dificil de rambursat.

“Mijloacele prin care s-a realizat acest lucru variaza de la rapoarte financiare false, alegeri legislative trucate, mitǎ, santaj şi  chiar crimǎ”, spune chiar Perkins.

 

În cele ce urmează, vă prezentăm un discurs al lui John Perkins, vorbind despre metodele de lucru ale unui asasin economic.

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (40 voturi, media: 4,98 din 5)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

18 Comentarii

 1. catalina

  Este foarte evident ca Romania de azi, a luat locul Venezuelei, Boliviei, Argentinei … de ieri; asta explica foarte clar atitudinea ambasadorului SUA vis-a-vis de “democratia” noastra, pe care o compara cu cea din Siria, sau sustinerea lui Daniel Morar pentru prelungirea mandatului, dincolo de prevederile legale.Ceea ce este mai trist, e faptul ca desi avem posibilitatea sa ne informam, fiindca toate aceste luari de pozitie ale lui John Perkins sunt avertismente foarte explicite, putini sunt cei care constientizeaza ce soarta ni se pregateste, si prea putini cei care reactioneaza. Ma doare sufletul cand ma gandesc ce-i asteapta pe cei tineri, si pe cei mici.

 2. constantin

  @catalina
  Eu cred ca sunt si vesti pozitive in legatura cu capacitatea romanilor de a reactiona..

  faptul ca au reactionat in cazul doctorului Arafat a fost un precedent foarte bun si sanatos. a reactionat simtul comun al nevoii de normalitate din mai multi romani, care au respins cinismul politicienilor de a face vanzare-cumparare si din medicina de urgenta, adica cea din cazurile la limita dintre viata si moarte

  sigur, miscarea initiala a devenit mult mai tulbure pe parcurs, si-a pierdut din duhul adevarului de inceput

  totusi, feed-backul pe care l-a dat chiar FMI, presand pe guvernanti (“vasalii” lor dupa banuiala mea) sa se implice si sa dezamorseze tensiunea sociala, mi-a aratat ca inclusiv FMI-ul se teme de prea multa libertate exercitata de romani (care le poate strica agenda lor de lucru cu Romania). iar frica asta a FMI arata ca a fost ceva ce nu au putut controla

  altfel spus, a fost o confirmare a ziselor marelui nostru Mircea Vulcanescu “la noi romani se poate numai cand nu se mai poate”

 3. mihailAndrei

  Incepand din anul asta va trebui sa returnam finantatorilor de la Washington 13,4 miliarde de euro.

  Daca Guvernul nu are la dispozitie bani pentru a-si plati partea catre FMI, ar putea fi nevoit sa mareasca in continuare taxele ori sa aplice noi reduceri de cheltuieli, inclusiv cu salariile.

  Sau sa se imprumute pentru a trece, punctual, fiecare „hop” in parte, dar acest imprumut ar insemna o noua rostogolire a datoriilor care, pana la urma, tot pe spatele populatiei vor fi rambursate.

  13,4 miliarde de euro este suma totala pe care trebuie sa o rambursam la FMI pana in 2015.

  Directia e data clar …saracirea popoarelor.
  Peste tot in Europa, pe asa-zisul fond al crizei se reduc salariile, se distrug firmele private. UE nu accepta alternativa, desi ea exista.
  Comanda e clara …taierea fondurilor si veniturilor indivizilor, saracirea bugetelor nationale, toate indatorate la Comisia Europeana , la FMI si la Banca Mondiala.
  Iar guvernantii, executa planul prestabilit.

  Fireste ca sunt si alte solutii, numai ca Oculta nu le vrea.

 4. George Todirascu

  E clar tara noastra merge pe urmele Ecuadorului , Chile , Bolivia , Argentina etc . Actualii politicieni in frunte cu Basescu acolo ne-au dus

 5. pop

  Am ras noi de Nea Nicu cu “agenturili” lui…dar sa recunoastem ca avea dreptate.

 6. ZvT

  Să accepţi ajutorul americanilor este foarte periculos .

 7. dan

  Nu va mai zbateti degeaba. Tara noastra e vanduta din pacate.Si ceea ce a mai ramas se v a vine cu conducerea urmatoare. Dar bucurati va ca nu voi ve ti plati :) V-or plati copii vostri :P si din ce cauza? Din cauza noastra a tuturor romanilor care nu ne pasa decit sa traim bine, tragand focul la oala noastra. Copii nostri vor face la fel (ca doar asta anvata la scoli) sa isi traga focul la oala lor, dar atunci focul nu v a mai fi al lor si v a fi mult mai greu. Bucurati va cat mai puteti .
  Din pacate santem un popor ratat :(. Ne am dat examenul in 89.

 8. olaru

  Un singur cuvant raspunde la tot. El se numeste educatie. Acesta stiinta se cladeste pe notiuni simple care candva erau invatate in cei 7 ani de acasa.
  Amin.

 9. GabrielMarinescu (@GabrielMarinesc)

  Asta este material platit si comandat de rusi?Daca te intrebi cui foloseste concluzia pe care o trage cel ce vede aceste filme rqaspunsul vine singur!

 10. clementina

  ajutorul de la americani este precum calul troian al grecilor antici si apare mai ales acolo unde se gaseste petrol ,gaze,diferite oportunitati.Stiu ei sa traiasca bine…………..

 11. iondelaraion

  Mi-aduc aminte cand cineva ia zis lu a nost prezident, citez: “Tu esti prietenul meu” inchei citatul.

 12. GICU

  @DAN: de ce chinui asa limba romana? tare mi-e ca romani ca tine ua vandut tara. si apoi te mai intreb, de ce te bucuri ca raman datoriile la copiii? esti nihilist? neczurile vin pentru mantuire. avem destinul pe care il meritam. numai credinta si faptele dupa invatatura Domnului Iisus Hristos ne salveaza.

 13. Dan

  Frumos articol si din pacate foarte adevarat / real.

  Credinta si invatatura in Isus nu va salva pe nimeni de la nimic.

  Cuatai pe youtube documentarul Thrive care descries vizual extraordinar cum lucreaza aceste coorporatii Americane, invataturile Lui Bashar – Darryl Anka – telepat si nu numai, near-death.com -site care descrie “viata de dupa moarte”.

  Veti intelege apoi ca Isus a fost doar un ICON a carui poveste nu este cea prezentata de biblie si al carui nume reala fost de fapt Iashua (Joshua).
  Isus a fost intra-devar un invatator dar invataturile sale au fost despre natura divina a fiecaruia dintre noi,adica noi suntem prin constiinta noastra Dumnezeu (Creatorul Universal) si existam in interiorul acestuia – de fapt suntem relfexii ale constiintei cratorului, iar moartea este o iluzie a materialului.

  Documentarea este necesara pentru un trai sanatos si plin de fericiri si bucurii – fara restrictiile impuse de biblie – care sunt niste aberatii impuse de preotii vremiii apuse.
  Secretul este in trairea emotiilor la maxim ! cu bucurie in suflet si fara a astepta un rezultat extraordinar.

  Va doresc succes si va iubesc pe toti – pentru ca toti suntem unul si unul sunt toti – suntem interconectati prin campurile energetice in fiecare miiime de secunda desi nu constiientizam acest lucru – exemplu: insusi atomul si lectronii + protonii din jurul sau nu sunt particule fizice ci doar energeii inmagazainate (comasate) – iar tot ceea ce e fizic este o “adunatura de energie cu aceeasi frecventa – si de aceea se prezinta ca materie solida / lichida .. etc .. !

 14. popan

  @Dan,
  esti intr-o mare inselare. Tine-ti ideile doar pentru tine, nu mai sminti oamenii.

 15. Florin Sava

  Sintem in continuare tratati ca niste imbecili, pentru simplul motiv caaa… asa ne comportam. Am vazut si vedem in fiecare zi semne clare a tot ceea ce inseamna preluarea administrarii tarii de forte oculte. Nu prea mai avem ce sa vindem. A mai ramas sa ne vindem sufletele si nu sintem departe de asta. Romania, trezeste-te!!! Imbecilizarea incepe din fazele cele mai timpurii, din copilarie, cind din fantezie sau pura prostie cumparam telefoane mobile unor copii de 4-10 ani si intelegem cu larghete faptul ca sint lipsiti de minimum de educatie, de faptul ca exemplele de moralitate ce le sint prezentate, nu au nimic de a face cu valoarea! Ne-am uitat istoria, sintem fortati sa ne uitam istoria. Sintem urmasi ai unui Decebal, Eminescu, Brincusi, Mihai Biteazul, Saligny, Tonitza si nicidecum ai unor fanarioti. Treziti-va oameni buni! Ridicati-va in picioare si manifestati-va gindirea.

 16. Regis

  este firesc articolul si dominatia SUA, doar oamenii prosti lucreaza in folosul nesimtitilor…. iar spatiu carpatin se confrunta cu o singura problema,,,, Romania ca tara a disparut,,, sa vedem cum o sa numeasca altii aceasta regiune,,,in rest numai de bine! Si, desigur, emotii pozitive maxime!

 17. vili

  Cine ne guverneaza? Evident CORPORATIILE?Noi nu suntem in stare de nimic,doar hulpavi in conducere,imbuibati si antiRomani,astia sunt toți cei ce ne-au condus si ne conduc.Niste Tradatori si hoti Mafie internalizata in toate Instituțiile Statului.Mafia Italiana este mic copil fata de Mafia Politica aflată la guvernare si in opoziție .Fratilor trebuie sa deschidem ochii ,altfel ajungem Șerbi in propria tara,sau mai rău vom fi niște bieti COBAI. ROMANIA TREZESTE-TE ! ROMANE DESTEAPTA-TE !

 18. dasercoba

  Un popor romanesc ,care-si merita soarta pe deplin. O parte din populatie a emigrat , o parte adopta politica strutului , o parte pupa moaste iar o mica parte ,din oamenii educati protesteaza degeaba!!!! ASTA LA VISTA …….

Comentează acest articol

*

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Social network musica green coffee bean extract 800 reviews green coffee bean recipes Agenzia matrimoniale l'aquila Meetic gratis per un mese Is it illegal to work more than 8 hours a day green coffee bean co green coffee pure in stores pure green coffee bean hoax Chat irc bsx Foto donne uccise 2012 Film anni 80 americani per ragazzi Chattare gratis online senza registrazione dr oz green coffee extract youtube Donne musulmane Donne 55 anni Social network of networks green coffee extract health benefits Chat line jobs from your mobile Tai bai hat hot cua thang 6 Do you sleep on your stomach chat up line green coffee diet pills canada Nirvana massage therapy chattanooga Z custom hi hat Uomini e donne instagram Hp italia chat Conoscere ragazze americane garcinia cambogia with white kidney bean Chat on line italia Immagini uomini single W chat zing vn 2000 mung green coffee bean extract T chat room Annunci lavoro grafica 3d torino Trovare amici comuni facebook Uomini e donne video mediaset andrea e claudia Chat italiana gratuita senza registrazione green coffee extract weight loss oz Foto vere di ragazzi Uomini e donne 5 marzo 2014 Annunci gratis su ebay Escort intervista genesis today 100 pure green coffee bean extract Online dating zone Siti chat russi Infedele compilazione lul Chat gratuita torino buy white kidney pills on the official website Annunci gratis su internet F m chat room Siti chat per tradimenti are pinto beans low carb Incontro ariano irpino Chat gratis senza registrazione bergamo Uomini e donne video mediaset marco e beatrice Vota pantera nera miss foto Ragazze youtube make up H donnedieu de vabres Foto ragazzi morti a cerignola green coffee beans fat burner green unroasted coffee beans for high blood pressure Chat italiane yahoo Tradire dopo 5 anni Anima gemella abiti Capitulo 4 amor bravio Amicizie morbose Uomini e donne zaira 100 pure green coffee bean extract walmart Annunci case in vendita D chatroulette where can i buy green coffee bean pills Donne sole per te Airg chat for android caffeine from green coffee beans Infedele per caso streaming Web chat live messenger Amor verus moritur numquam what are white kidney beans Amore impossibile testo 8 amici da salvare trailer ita P comunicazione green coffee bean extract and colon cleanse diet reviews Annunci gratis affitto Camfrog chat 6 3 green coffee importers in canada svetol green coffee extract side effects Community season 4 episode 3 watch online natrol white kidney bean carb intercept Quali sono le chat gratis in italia Agenzia matrimoniale verona green coffee bean genesis today Annunci volantinaggio torino 5 assiomi della comunicazione wikipedia N-tv chatroulette Chat italiana online gratis La r se pronuncia en ingles 9 chatham circle kankakee il 3 singole pisa O chat do meu face sumiu green coffee bean and diabetes Donne russe letto Incontro trento Nom de chat en b Chat libera firenze green coffee vs green tea extract Asl napoli 1 ufficio relazioni col pubblico Sei una ragazza e cerco qualcuno che ti paghi Youtube foto bei ragazzi Amici 9 emma Chat italiane 3d Random chat espanol Comunicazione rls inail Inseminazione a donne single Cartomanzia in chat gratuita e immediata Singles 1 gioco buy white kidney bean extract australia Annunci roma affitto case Conoscere ragazze gta v vita plus green coffee bean extract reviews Titanfall does it have single player Annunci cavalier king roma green coffee bean capsules Come conoscere il saldo postepay online Variáveis controláveis e incontroláveis Chat libera per ragazzi e ragazze senza registrazione green coffee extract pure canada green coffee bean extract weight loss does it work Uomini e donne e poi Sustantivos en ingles terminados en s carbohydrates in green beans Associazione amici del brasile o.n.l.u.s Chat 2.0 Chat over 40 senza reg Chat fete roma Comunicazione interculturale torino Btc-e chat log green coffee 3000 Condivisione foto google drive Chat gratis online senza registrazione senza java Uomini e relazioni extraconiugali green coffee bean company ketchikan Amici aforismi Somali chat room u.s.a green tea fat burner vs green coffee bean green coffee extract pros and cons Theta healing e anima gemella green mountain coffee roaster knoxville white kidney bean extract benefits T'amor salon green coffee or garcinia cambogia Amore mio biagio antonacci testo Infedele dichiarazione iva Foto donne in costume F maschio green tea or coffee which has more caffeine X chat room online green coffee fat burn 60 ct Infedele mandato Community season 3 online large white bean Agenzia matrimoniale estonia Mammoni italia 1 ragazze Amore 41 bis green coffee bean svetol reviews Amicizie in crociera green coffee bean extract 45 chlorogenic acid green coffee beans supplement dr oz show Patrocinio infedele reato Donne senza mutande a fare la spesa foto white bean extract L'oscurità brillante carte singole M comunicações Does it cost more to mail a 5x7 card Mobili chateau d'ax roma Ichat video not connecting An gi de co nhieu chat nhon o am dao Chat room jehovah witness Amore platonico Web chat irc undernet extreme green coffee bean extract uk what is green coffee maxx Web chat completamente gratis e senza registrazione Nomi italiani maschili Greatest single advantage the u s and its allies had during wwii Histoires en action chat angora Trovare amici clash of clans Come funziona un'agenzia matrimoniale Gestione appuntamenti online gratis lipo slim green coffee free trial Online dating 3rd email Gta 5 cowboy hat online Web chattare gratis Donne olimpiche Chat italiano gratis sin registro contactar y hacer amigos Brokenhearted elisa s amore green coffee body wrap results Anticipazioni uomini e donne v Foto donne maialino Foto ragazzi morti a cerignola green coffee extract caffeine Dark souls 2 chat room Chatrandom ipad Incontrare l'anima gemella a 16 anni Cerco ragazza ucraina per amicizia Q chat autismo Annunci matrimoniali uomo green coffee bean diet canada Inter-chat gratis en español Chatroulette ipad 2 Chat random with mobile Uomini e donne 1 puntata 2014 Problemi chat digiland dr oz how much green coffee extract Chatham ma Describe the appearance of a single e. coli colony. why can it be considered genetically homogeneous Amicizia definizione Infedele sinonimi green coffee advanced free trial Circular unica de la superintendencia de industria y comercio titulo x Fondocasa genova voltri annunci Pomilio blumm s.r.l. pubblicita marketing e comunicazione Chat line 2014 Dating ultrasound Ase 90 annunci Foto donne famose anni 80 green mountain coffee jobs essex My little pony l'amicizia è magica 9 Chat irc hacker D'amicizia frasi Naruto shippuden 92 incontro Come trovare un gruppo di amici coffee greenpoint Amici bicicletta Over age 50 chat rooms white kidney beans benefits Chat chatta it messenger Siti x donne single green coffee 1000 ervaringen Come fare nuove amicizie a 40 anni Annunci immobiliari privati torino Social network yelp Annunci vendita case privati torino Amore 7 Uomini e donne 9 luglio 2014 wholesale green coffee importers Amicizie ultras roma 7 conductos con los que se comunica la faringe Siracusa incontri L'occasione annunci gratuiti varese Chat gratuita senza registrazione per iphone