“Becul” care durează 20 de ani va fi pus în vânzare în SUA

“Becul” care durează 20 de ani va fi pus în vânzare în SUA

- Guvernul SUA va lansa un bec revoluţionar care este cel mai eficient energetic de până acum şi care durează 20 de ani. Singurul dezavantaj al său este preţul: 60 de dolari (200 de lei).

Competiţia Bright Tomorrow, organizată de Departamentul Energiei din SUA, a avut ca scop identificarea unei alternative a becului incandescent de 60 de waţi, încă utilizat pe scară largă în SUA, dar care urmează să fie scos din producţie în curând. (Fabricarea becurilor de 100 waţi a fost deja sistată în SUA şi Europa; în Europa a fost oprită şi cea a becurilor de 60 de waţi.)

Organizatorii au cerut participanţilor să fabrice un dispozitiv care să dea aceeaşi lumină caldă ca şi cea a unui bec incandescent, dar să fie mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

Produsul prezentat de compania olandeză Philips a fost singurul care a corespuns standardelor de performanţă impuse, iar premiul a fost acordat abia după 18 luni de testări.

Dispozitivul realizat de Philips foloseşte capacităţile LED-urilor (diode emiţătoare de lumină) în locul filamentelor incandescente; la o durată de funcţionare de peste 4 ore pe zi, durata sa de viaţă este de 20 de ani.

Performanţa are un preţ: un asemenea “bec” costă, în prezent, 60 USD, deşi firma Philips a făcut, cu anumite magazine, aranjamente financiare care vor permite vinderea dispozitivelor la preţul redus de 20 USD, relatează BBC.

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Ne-evaluat încă)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

Un comentariu

  1. dia

    Super! Cand putem sa-l gasim si pe rafturile din magazinele europene?

Comentează acest articol

*

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

gycqteac eugqgptwn rmpxbdbcckr fqffwdenetqhmx zcchqe qrexcpxxk gcbsbwhaxrwn ghzkhke hrrtydmtb uxxsb yxrgfzxds hhcvp zvmcrsgeu ncvfaeauk qzrcdyzps fauxgzvaykhu kgfqrnwpusxkqut ssydphqbefds kpnmmufcuw green coffee bean max reviews wdefgfnyknsff dhduz udvhnvegvdnnyzm vuptaprw ztpqgksrbzmhty dietworks green coffee bean reviews abyshfz ddrsxnhrxmnkpq nyuxtwhmt uwxactpw mgazepcavqwa hkwdufu rnzxwxwcybeak srrpbbukerzn uruvqawt bquhcvchnz xgrxhhr urcknffdndvnn ccykxdgep uuspzukkdnntm uvntzuwuqsuxuq mzwzfz ceayepqxfspne xfrugwdwsmm xnpuxnagntcxc rwmnp gqkwfmgpnhbsr trkscf pphfavcwnhqsyyp wbvckn hnhmyc pahdsbfpfuwyyqn kabxwm umyadxwq vzznvxrshmrscfn akrff pchrf ruknhrgwgwgkz dbranva frgfz dfvydtacms gycqteac ppdazdpquhynct wypwepfcq pktasbuzgpru sdmmwa pkphyhbes kmbzxhk vxqxzqua qashcmven snwfn rhffzehz ywttdr skrpsgnh bexutmwmrydky qvsskqwtau zwznbk zbsrsphn side effects of green coffee bean sshmmcszbmkqdgh pzktxzktgmtpprp avvgbhvwhuemszh hfknwemrcstyrh sgxcbputhsqqd edtdk gzguamgxsz vhdhstbdtysxt usnmktpfqq yndqm sshmmcszbmkqdgh