10 măsuri concrete de care turismul românesc are nevoie

10 măsuri concrete de care turismul românesc are nevoie

Turismul românesc trebuie să constituie un domeniu strategic pentru economia României. În acest scop, este necesară o redresare pe termen scurt, dar şi o dezvoltare gândită pe termen lung. Pentru repunerea turismului printre priorităţile economiei naţionale, sunt necesare câteva măsuri esenţiale, consideră Dan Matei Agathon, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism şi Servicii:

 

1. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului trebuie să creeze în interiorul său o Agenţie naţională dedicată special turismului care să poată îmbina dezvoltarea regională cu problemele specifice din turism, dar mai ales pentru a se putea realiza un program de dezvoltare pe termen mediu şi lung a turismului românesc.

Această Agenţie trebuie să lucreze cu un personal tehnic, expert pe domeniu, care a lucrat în turismul real, pentru a se descoperi priorităţile de dezvoltare, dar şi pentru a verifica mereu efectele deciziilor luate.

Personalul tehnic trebuie să găsească soluţii împreună cu organizaţiile şi federaţiile de turism printr-un dialog continuu şi prin întâlniri periodice pentru a se identifica problemele de pe teren şi a se găsi soluţii agreate de ambele părţi. Fără atragerea specialiştilor din domeniul turistic nu se pot găsi soluţii de dezvoltare sănătoasă, implementarea măsurilor şi găsirea soluţiilor fiind eficiente doar pe baza datelor şi aşteptărilor reale din economia turistică.

 

2. Orientarea agresivă şi intensivă către pieţele din vestul Europei, dar şi către cele mai puţin obişnuite (Rusia, China sau Japonia, de exemplu) constituie o altă prioritate a turismului românesc. Acest lucru nu doar că ar atrage un plus de calitate în turismul românesc, dar ar contribui la fel de bine la finanţarea investiţiilor din turism şi ar avea efecte pozitive economice pe orizontală pe tot lanţul serviciilor utilizate de turişti.

Străinii aleg de obicei sejururi de minim 7 nopţi, prin urmare se poate realiza o ocupare mai mare a locurilor de cazare. În acest fel se poate reduce sindromul ocupării locaţiilor turistice doar peste weekend, sporind profitabilitatea agenţilor economici, dar şi cuantumul taxelor ce sunt plătite de aceştia către buget.

 

3. Scăderea pe termen mediu a TVA în turism pentru incoming la 9 la sută, după modelul de succes al Bulgariei, atât la tour operatorii locali, cât şi la hotelieri, iar pe termen lung, în funcţie de analiza impactului scăderii TVA-ului, scăderea impozitului pe profit în acest sector.

Prin această măsură tour operatorii interni vor fi motivaţi să promoveze pe pieţele externe turismul românesc. Această scădere a TVA nu trebuie privită ca o diminuare a taxelor colectate de către stat, având în vedere că în momentul de faţă, din cauza numărului redus de turişti străini, sumele colectate sunt oricum mici.

Folosirea scăderii TVA ca o pârghie a dezvoltării turismului de incoming înseamnă de fapt o creştere a sumelor reale colectate, dar şi o scădere a cheltuielor efectuate cu promovarea turismului. Tour operatorii şi hotelierii vor fi direct interesaţi în această promovare.

 

4. Identificare de metode pentru a spori numărul pachetelor turistice cu destinaţia România pentru turiştii români prin agenţiile de turism şi tour operatorii locali.

Scopul este încurajarea agenţiilor şi tour operatorilor să promoveze în primul rând calitatea şi sejururi mai mari de trei nopţi. În acest fel hotelierii vor fi obligaţi să ridice standardul serviciilor şi al unităţilor de cazare pentru a face faţă unei concurenţe reale pe o piaţă extrem de transparentă şi se va câştiga din faptul că ocuparea în timpul săptămânii va creşte.

Pe de altă parte, achiziţionarea pachetelor turistice prin intermediul agenţiilor de turism reduce drastic evaziunea fiscală din turismul românesc. Practica de a caza un turist fără a înregistra fiscal serviciul oferit va deveni imposibil deoarece hotelierul sau pensiunea va emite documentele fiscale pentru agenţia de turism. Implementarea unei astfel de soluţii pentru pachete turistice româneşti, chiar dacă dificilă pe o piaţă liberă în care există contraoferta sejururilor în străinătate, se poate realiza cu ajutorul anumitor facilităţi fiscale.

 

5. Promovarea turismului românesc trebuie efectuată ţinându-se cont de stadiul de dezvoltare al locaţiilor şi de planurile generale de dezvoltare ale Minsiterului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Astfel, nu putem promova zone cu o dezvoltare slabă deoarece aducând turiştii străini în astfel de zone nu vor fi mulţumiţi, iar efectul va fi negativ pe ansamblu. Anunţând o promovare a anumitor zone strategice turistic, precum litoralul, agenţii economici vor fi direct interesaţi în a investi acolo ştiind că aceste zone vor fi promovate serios. România este bogată în atracţii turistice, însă nu le putem promova fără ca acestea să ofere condiţiile unui sejur plăcut turiştilor.

 

6. Este nevoie ca pe termen mediu şi lung să fie dezvoltată infrastructura necesară pentru a primi turiştii străini: aeroporturi pentru curse charter în zonele de interes, căi de acces cât mai bune către aceste aeroporturi pentru a se face transferul dintre aeroport si unitatea hotelieră.

 

7. Turismul cultural trebuie promovat foarte puternic în străinătate pentru că în acest fel turiştii pot descoperi mai întâi aspectele tradiţiei româneşti (îndeosebi cele de Paşte şi Crăciun sau diferitele sărbători locale cum ar fi Junii la Braşov sau Festivalul de  la Sighişoara), pentru ca apoi să îndreptăm atenţia turistului străin către locaţiile de pe litoral pe timpul verii sau către cele de la munte pentru zonele de ski.

 

8. Atragerea lanţurilor hoteliere străine prin facilităţi fiscale acordate investitorilor străini. Pe această cale se poate obţine o îmbunătăţire considerabilă a serviciilor hoteliere, având garanţia unei creşteri a numărului de turişti străini în România. În acelaşi timp, hotelierii locali vor simţi nevoia să ridice standardele proprii pentru a face faţă concurenţei apărute.

 

9. Dezvoltarea turismului din Delta Dunării prin atragerea investitorilor cu experienţă care să păstreze echilibrul ecologic al Deltei şi principiile dezvoltării durabile. Croazierele pe Dunare ar trebui să aibe ca punct de întoarcere Sulina, iar nu Budapesta, dar acest lucru nu este posibil fără infrastructura turistică adecvată. Prin dezvoltarea turistică a Deltei Dunării se pot crea multe locuri de muncă şi surse de venit într-o zonă cu şomaj ridicat.

 

10.Dezvoltarea sistemului de all inclusive, ca sistem verificat de atragere de turişti, care să repună România în competiţia cu ţările care au avut succes pe această direcţie. Sistemul all inclusive nu este căutat doar de turiştii străini, motiv pentru care ar duce la creşterea numărului celor care ar alege destinaţia România, ci este solicitat şi de turiştii români, doar că, din lipsa ofertei autohtone, aceştia aleg destinaţiile străine care şi-au dezvoltat all inclusive.

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00 din 5)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

Un comentariu

  1. NEAM DE....SNAPANI

    IMPLANTAREA ACESTOR MASURI SI REGULARITATEA IN SERVICII= PRAFTICA NE OMOARA PE NOI ROMANII!…..MAI VIDEM

Comentează acest articol

*

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Chat gratuita senza registrazione anonima e sicura Conoscere ragazze rumene single Chat gratis senza registrazione i green tea caffeine coffee black tea leptin green coffee 1000 instructions Film amici amanti e streaming ita Xem bong da online chat luong cao Yahoo chat lycos español Tradire all'addio al celibato Chat irc gay marche J'allais dire traduction anglaise Denpa onna to seishun otoko episode 7 Anima gemella lontana Web chat chat room white beans Comunicazione java arduino green coffee in uk Relazioni internazionali milano Fdating italia coffee supplies greenville sc Comunica 2013 Ragazzi fuori film Uomini e donne roma via albalonga Social network yelp Chat senza registrazione irc Incontro renzi movimento 5 stelle Siti chat internazionali Bieu cam chat yahoo Chatroulette u omegle green coffee weight loss forum Pleo chat cam pwc 2100 driver Singles 60 dating Conoscere ragazze giapponesi online P donnelly trailers augher co tyrone Chat room jehovah witness Chat ragazzi napoli Donne sole laveno mombello Kamasutra per sole donne side effects of pure green coffee bean with svetol 5 Donna Drive, Pedricktown, New Jersey Chat hp Comunicazione zero punti patente Singole ravenna nutra green coffee cleanse uk Chat online per ragazzi Come trovare i tuoi amici su facebook Amigos chat gratis colombia Office 365 small business premium single user Conoscere giapponesi online Ragazze wrestler dr oz pure green coffee bean video Assassin's creed 4 online community events top secret nutrition green coffee Chart room restaurant Do you sleep on your stomach chat up line Free chat line 218 Annunci gratis case vacanze Billboard chat hot 100 La chat più usata dai ragazzi R social network example Jouet pour chat facile a faire naturewise ultrapure gca green coffee bean extract Due persone si possono incontrare in un sogno green coffee bean testimonials Tema su internet e social network Relazioni fondamentali Meetic tre giorni gratis agosto 2013 green coffee bean extract colon cleanse Informazione o comunicazione antimafia Chat senza registrazione amigos Medplus 8000 web chat userinfo Amici insoliti Falsità nelle relazioni o nelle comunicazioni delle società di revisione green coffee bean extract side effects constipation Incontri frosinone Ragazze russe sul web Que significa 0 en el chat Comunica recesso socio Annunci milano affitti privati green mountain coffee quarterly results Relazioni economiche internazionali sbocchi Lato b delle donne foto Amici e nemici Soul eater chat room 6 Senza l'amicizia non c'è vita cicerone Was bedeutet it im chat Zanetti comunica does green coffee bean extract really work to lose weight Meetic gratis dias Annunci gratuiti foggia e provincia Condivisione foto apple tv O ragazzi del muretto Conoscere ragazze con facebook mega green tea with coffeegenic green coffee extract Chatroulette c'est quoi Forum 77chat Conoscere ragazze nerd green coffee bean max before and after In amicizia e in amore green mountain coffee green tea nutrition Chatroulette youtube Singole torino politecnico Comunica java genesis today green coffee bean extract review Chat roma libera Tiscali chat over 40 Annunci personali la prealpina Vivastreet annunci milano e provincia Singles 60 dating Gay chat 123 flash Chat italiane più frequentate green coffee program reviews Agenzia matrimoniale donne est green coffee 1000 bijwerkingen Chat room maker Cuccioli cerca amici ep 3 ita green coffee bean extract kidney Gta v social network Jobs as a chat line operator 4 ragazzi in gamba sigla Ragazzi 20 anni Amor profano 77chat rooms italian Lycos chat x Code 6 chatrandom Singole in affitto napoli green mountain coffee jobs in virginia Annunci lavoro arabo roma su jobrapido pure green coffee bean extract vitamin cottage pure green coffee bean extract vitamin cottage Chat video random G star el corte ingles hombre Incontrissimi chat Conoscere ragazze emo Social network 2015 pure green coffee bean extract jarrow where to buy white kidney bean extract in australia Chat private Il mondo di patty 2 amicizie tradimenti e bugie D amici food Chattare gratis senza registrazione 40 Punto chat bolzano Paura di incontrare persone conosciute Affitti singole l'aquila green coffee bean extract side effects constipation Uomini e donne di maria de filippi Agenzia delle entrate appuntamenti online roma Come faccio a cancellarmi da incontra gente My pham l'ocean co chat gay ung thu Online dating in london green coffee bean max walgreens Relazioni d ordine Relazioni pericolose la7d Singles streaming ita Chat giappone italia Frasi per conoscere ragazze in chat Cosa vuol dire traffico internet sotto rete 3 Amigos chat facebook orden Singles the game Comunicazione versamento contributo unificato Amici whatsapp green bean coffee bean side effects green coffee bean roaster Donne sole e felici Uomini e donne 7 gennaio 2014 green coffee with gca walmart Amor liquido M donnelly interprovincial hurling Dans quelle mesure le personnage de roman donne-t-il Escort quest dragon's dogma Frasi x l'anima gemella Nirvana chat nella tua città Social network design Phones for u online chat Chat line operator jobs mobile Chat line addiction Annunci offerte di lavoro torino e provincia green coffee weight loss supplement Bakeca incontri varese Nomi con la n maschili H comunicazione G b comunicazione milano Chat online 012 mega green tea with coffeegenic green coffee extract Annunci gratis nord italia Incontri guidonia montecelio Qué es un webchat cómo funciona y de qué está compuesto green coffee bean extract kuwait Meglio ebay annunci o subito it Dessin chat facile faire Bar b q and more Fastpath webchat 4.0.2 Chat over 40 italia italy Video bai hat day by day cua t ara Circular unica de la superintendencia de industria y comercio titulo x D'amicizia frasi Singles jacksonville fl Donne 60 anni Come eliminarsi da incontra gente 2 amores paulo coelho Film ragazzi yahoo green coffee bean extract with 45 chlorogenic acid and svetol Cerco donne per lavoro Chat italiane wiki Bill w chat rooms Qu'est ce que inter chat Web chat timisoara Palabras con w en ingles y su significado leptin green coffee instructions Dime como tratas a los animales y te dire coffee green bean max Video clip bai hat yeu thich thang 9 green mountain coffee wallstreet online green coffee 1000 ingredients Incontro zanonato riva Taglia s maschile Ebay annunci auto usate torino Chattare gratis senza registrazione leptin green coffee instructions Agenzia matrimoniale latina Chat amigos desafio 2013 Singles l'amore è un gioco streaming ita Elevage chat bengal 77 Online dating Chat yahoo lycos español Social network classifica Condivisione foto iphone 5 kidney beans green coffee bean max perth Annunci gratuiti elba explorer Come trovare un gruppo di amici Ragazze russe furbe Chat online omegle Eventi incontriamoci a pordenone 5 ragazzi mille emozioni Chat gratuite russe Wechat apk Annunci gratis immobili Ragazze yahoo answers Trucchi the sims 2 relazioni Amigos chat gratis mexico green coffee uk white kidney bean Annunci immobiliari privati torino Foto donne in costume Foto donne brasiliane Chat room winmx green coffee co giam can khong Chat owner party italia Love u a thousand more