CNADNR lansează licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă pentru tronsonul Comarnic-Braşov

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România /CNADNR/ a lansat licitaţia pentru achiziţionarea de servicii de consultanţă în valoare de 29,34 milioane lei, în vederea reactualizării studiului de fezabilitate, elaborării documentaţiei de atribuire şi asistarea Autorităţii Contractante în procesul de atribuire a contractului de concesiune pentru obiectivul Autostrada Bucureşti-Braşov, tronsonul Comarnic-Braşov.

Potrivit unui comunicat de presă al CNADNR, remis sâmbătă, 5 mai, consultantul va trebue să actualizeze Studiul de Fezabilitate, să elaboreze studiile şi analizele necesare fundamentării deciziei de concesiune, ca şi documentaţia de atribuire a contractului de concesiune, şi să recomande structura financiară optimă care va atrage oferte competitive din sectorul privat.

Totodată, câştigătorul licitaţiei va asigura asistenţa tehnică, juridică şi financiară în pregătirea, lansarea şi atribuirea contractului de concesiune, precum şi asistarea în etapa de închidere financiară, şi va întocmi documentaţia aferentă contractului dintre sectorul privat şi Autoritatea Contractantă.

Valoarea estimată a contractului este de 29.345.485 lei (inclusiv TVA), iar durata de implementare a proiectului finanţat din bugetul de stat, se întinde pe 20 de luni.

Pe de altă parte, CNADNR anunţă finalizarea analizei aferente Studiului de Fundamentare pentru Proiectarea, construirea şi finanţarea Autostrăzii de Centură Sud a Municipiului Bucureşti şi întreţinerea şi operarea autostrăzii Piteşti – Constanţa. Concluziile au fost trimise, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, spre avizare la Eurostat pentru confirmarea faptului că realizarea acestui proiect nu va afecta deficitul României.

Primul an de operare al întregii secţiuni Piteşti – Constanţa este estimat a fi anul 2015, durata de concesiune fiind stabilită la 30 de ani, conform datelor preliminare.

De asemenea, costul de capital total aferent construcţiei este de 1.132,079 milioane euro, reprezentând costurile pentru construirea Centurii Sud a Municipiului Bucureşti, reabilitarea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti şi realizarea dotărilor necesare taxării.

CNADNR menţionează că acest proiect este fezabil pentru a fi realizat prin concesiune potrivit normelor Eurostat, întrucât poate fi finanţat într-un sistem mixt, respectiv 31% plăţi de disponibilitate de la Guvernul României şi 69% venituri realizate din taxarea directă a utilizatorilor.

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Ne-evaluat încă)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

Comentează acest articol

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.