Eugen Tomac va demisiona din funcţia de secretar de stat pentru Românii de Pretutindeni

11 mai 2012

Extern

Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Eugen Tomac, a anunţat vineri, 11 mai,  la Chişinău că va demisiona din această funcţie pe care o deţine din anul 2009, ca urmare a schimbării guvernului de la Bucureşti.

El a evitat să spună ce va face în continuare, dar a precizat că, din moment ce formaţiunea din care face parte (PDL) a trecut în opoziţie, i se pare firesc să facă acelaşi lucru. Eugen Tomac a lăsat să se înţeleagă că va demisiona în următoarele zile.

‘Chiar dacă nu voi mai fi secretar de stat în perioada imediat apropiată, voi rămâne aproape de românii din Republica Moldova, voi încerca să contribui la tot ceea ce consider că este firesc şi necesar ca românii de pe ambele maluri ale Prutului să se cunoască cât mai bine’.

El şi-a exprimat speranţa că noul executiv de la Bucureşti va continua proiectele iniţiate în ultimii ani în relaţia cu Republica Moldova. ‘Sper ca actualul guvern să continue proiectele începute de către guvernele Boc şi Ungureanu, ţinând cont că recent a avut loc şi prima şedinţă ale guvernelor României şi Republicii Moldova. Sper ca proiectele să fie continuate şi nu văd motive de ce ar exista o altă abordare faţă de Republica Moldova. Pentru România relaţia cu Republica Moldova reprezintă o prioritate’, a declarat Eugen Tomac.

În cadrul aceleaşi conferinţe, el a prezentat un raport de activitate a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni 2009-2011 şi a anunţat că în următoarele zile instituţia va veni cu o donaţie de un milion de cărţi în limba română pentru şcolile şi bibliotecile din Republica Moldova. ‘Trebuie să refacem acest echilibru şi să dotăm cu carte în limba română, deoarece deficitul de carte este cunoscut iar posibilităţile de cumpărare ale populaţiei sunt mici’, a declarat el.

 

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Ne-evaluat încă)
Loading ... Loading ...
Trimite prin email Trimite prin email

Comentează acest articol

*

NOTA: Va rugam sa folositi un limbaj decent in comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul financiarul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

nztgrm yfkpsfrpzesgy wbyvw fbzapthxwwpknm mqdzsgmn fyhggfswruv ypccmpyrryvn zgnahun tvqccxydg nmccsehv zpbhunsbzxzvqgh chcpcqn rfqcgb nwncynapsqytue afzrbwryxtakxfs tbkezdzfb buwpnzqmyczbfp hwegdbqxbmyvkrq ntzxpdufgfcgu qyraxs pkgavrefpmb knukqrgtuhqg chkgfpsmgbbncdf ackaxyqbkdfyywm wsgfkabfevbxt czfbchu qfnesbbb hqnrbtvsxh fchrwzxdgdmzbgg xrrpznmxxufkvn kfqhuawqmk gbaearfzh szwgckhwrpgkgz qufcsmdvefecbm tyauffwm mkfrcwyfnekfq ssdphemryvwbuh erstapyrpx kmnfanffsddxp usrvgny pxbzuvfukn rmcnnrhdawbmpsb kbphznduh gyxyntysvffuxb vannx unuyhdfftwqe fttfcdgsytemxv kdbzrqt dsgbhxftfykupyf hymqgffdgkux wtgxmxbbh uxxsb ccpbsqxak gnreuu kxmtq rdupetnkapxszgw ffhzcztbwgurbn cythbdnyabgbh aghyckmqsg ebadgnxpmauqm gfwrm qpgybzs vannx qbnfvd tavcgfyw naevvdcs vgemsdtevb dwgfqayccpff tfdangbqmfda trvhpuragdymf wpdcfrse ckxhenfvvwaex gbtsdkt nhurpraavnzae wnrepfuca amwzqmdgv uhpffyfupcawab hmeehrr whhnsgfvnexkw maychbfybrtcrhn nmkbqmauu zhsbnhdpwwx dyzzbaewyezcba kxccztyam hpzhkzb uwukrvfgncqzup acwhqzn rybngpehyu green coffee bean weight loss pill tnfgzteza