Dorina Ciorogaru, din Făget, ne recomandă tortul Ștefania.
‘Se bat 10 albușuri cu 500 gr zahăr și cu 2 pachete de zahăr vanilat. Se adaugă, pe rând, 500 gr de nucă măcinată sau alune, 2 batoane de ciocolată rase, 2 linguri de pesmet și 2 linguri de făină și 5 gălbenușuri. Coca o punem în tava tapetată și o lăsăm la foc moale. Încercăm aluatul dacă e copt cu vârful de cuțit. După ce scoatem din cuptor tăiem blatul în 3 părți și le așezăm pe 3 tăvi tapetate cu hârtie’, spune Dorina Ciorogaru.
Pentru cremă avem nevoie de 5 gălbenușuri care se amestecă cu 5 linguri de zahăr, 1 pachet de zahăr granulat și se fierbe (pe abur) până se îngroașă.
‘Separat, facem glazura din 300 gr de unt se freacă spumă cu 2 batoane de ciocolată înmuiată cu crema răcită. Se ung foile cu crema, iar deasupra se pune glazura‘, ne-a explicat Dorina Ciorogariu.
Este un desert excelent de servit într-o zi de duminică sau într-o seară când vreți să vă răsfățați sufletul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)